رئیس گروه واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: از مصرف نمکهای طبیعی مانند سنگ نمک و نمک دریا به جای نمک ید دار تصفیه شده خودداری کنید.
رئیس گروه واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: از مصرف نمک های طبیعی مانند سنگ نمک و نمک دریا به جای نمک ید دار تصفیه شده خودداری کنید.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان، فرشته بوستانی افزود: وجود ناخالصی های غیر محلول مانند گچ، شن، ماسه و خاک و نیز وجود فلزات سنگین مانند سرب، جیوه، ارسینگ و کادمیوم در نمک های طبیعی باعث بروز انواع سرطان و عوارض نامطلوبی در دستگاه گوارشی، کبد، کلیه و ریه می شود.
وی ادامه داد: عدم وجود ید عوارض جبران ناپذیری را از جمله گواتر، ناهنجاری های مادرزادی، افزایش موارد سقط جنین و مرده زایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی، اختلال در رشد جسمی و ذهنی، کرولالی مادرزادی، لوچی چشم، کم شنوایی، کاهش بهره هوشی کودکان و کاهش قدرت یادگیری بر روی بدن دارد.
بوستانی خاطر نشان کرد: در همین راستا بهترین راه پیشگیری از کمبود ید، مصرف نمک ید دار تصفیه شده است که راهکار اصلی پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید، حدود سه دهه قبل در کشور به اجرا گذاشته شد و نتایج آن حاکی از کاهش شیوع گواتر از حدود 70 درصد به 5/6 درصد بوده است.5